Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felvételek, munkák

Cikkek

Megjelent Muhi János Sebkönyv című könyve CD melléklettel!

2012.11.21

Úgy kezdődött, hogy Peck Laci és Muhi János barátaim megkerestek azzal a kéréssel, hogy segítsek felvenni Jani megzenésített verseiből néhányat, azzal az indokkal, „ha én csinálom, jó lesz…”! 

Elolvastam a verseket, és persze elvállaltam, Jani verseinek van mondanivalójuk, és engem megérintettek. Minden egyeztetés nélkül felajánlottam, hogy az egyik versnek a megzenésítésére mutatok saját elképzelést, amit néhány nap múlva énekkel együtt rögzítettem házi stúdiómban, nehogy elfelejtsem. Ez egy akusztikus verzió volt, átküldtem a fiúknak.  Tetszett nekik, így elkészítettem a teljes zenekari verziót is. Ennek a dalnak a mintájára kezdtünk el dolgozni a többi dalon is. Jött a szomorú hír, hogy a szponzor lelépett, de nem érdekelt minket, gondoltuk nélküle is meg fogjuk csinálni. Közben Jani „Mesélj Apu” című verse a fb.-on magától saját útját kezdte járni úgy, hogy valaki lefotózta és megosztotta a korábban a Nők Lapjában megjelent verset. Megállíthatatlan a vers terjedési folyamata, azóta Jani csak bámul, hogy mi történik körülötte, hirtelen ismertebb költővé vált, és több önkéntes támogató is jelentkezett projektre, ami manapság szinte hihetetlen kategória. Visszatérve a zenei anyagra, egyedül a Csavargó című vers, amiből korábban is készült dal, ez maradt a régi köntösben, kicsit kiegészítve néhány zenei motívummal. Izgalmas munka volt, soha eddig ilyenben még nem vettem részt, eddig a kész zenei elképzelésre és énekdallamra készültek, íródtak azok szövegei.  A fiúk nagyon toleránsak voltak, engedték, hogy játsszak, amit csak akarok, így kicsit kiélhettem magam a gitározás terén is, az új, szerintem gyönyörű szólógitárommal.

És akkor jöjjön egy kis bemutató az anyagból:

 

Az anyaggal kapcsolatos hírekről itt is adok tájékoztatást, de itt található a legfrissebb információ:

Muhi János

 

 

Elkészült Peck Laci barátom lemeze!

2011.02.22

Elkészült Laci első lemeze!  A felvételek nálam készültek, és mivel csak a kevés szabadidőnkben tudtunk haladni velük, a munka sokáig elhízódott. Így viszont sok-sok kellemes emlék fűz hozzájuk! Itt belehallgathatsz néhány dalba. Külön érdekesség, hogy van olyan dal, amit törött bal csuklóval gitároztam fel... Ha ezt a doki látta volna...

Néhány dalt a teljes bejegyzésre kattintva meghallgathatsz...

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Felvételek, munkák | Hozzászólások: 1

Marathon 2002

2011.02.22

 

A Marathon lemez megjelenésének tizedik évfordulóján, 2002-ben, Vámos Zsolt és Horváth Attila, a dalok zeneszerzője és szövegírója elhatározták, hogy csinálnak egy új lemezt, mondván, egy CD-re ma már 70-80 perc símán elfér, ez nagyjából két hagyományos lemeznyi anyag - írtak egy lemeznyi új nótát, és felvették újra a régiek közül a jobbakat. Elkészült. Végigjárták a felvételekkel az összes kiadót, sajnos senkit nem érdekelt a dolog. Úgy döntöttek, szabadon hozzáférhetővé teszik az egészet. Hallgasson bele, aki szeretne, és töltse le bárki, aki szeretné. Ingyen. 

Horváth Attilától idézem: "Nem keresünk egy forintot sem, de inkább hallgassa néhány ember örömmel, minthogy valami páncélszekrényben elzárva pihenjen mindaz, amit mi magunk is örömmel hoztunk létre."

Büszke vagyok rá, hogy én basszusgitározhattam ezeken a felvételeken. Itt meghallgathatod a lemez dalai közül néhány kedvencemet!

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Felvételek, munkák | Hozzászólások: 2