Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MLp V-Bass

MLp V-Bass

 

7.jpgAz MLp V-Bass az általam nagyon kedvelt rock/metál zenei stílushoz lett fejlesztve, de a hangszer tulajdonságai és a kizárólag ehhez a hangszerhez fejlesztett egyedi pickup lehetőségei annyira univerzálissá tették, hogy szinte minden más zenei stílushoz is tökéletes. A csavarozott 24 bundos jávor nyakon alacsony húrnyomással könnyedén lehet "csörgésmentesen" játszani, de erősebb pengetésnél, akár erős pengetőhasználatkor sem lohadnak el az erősen megpengetett hangok. A hangszer test kialakítása kissé íves, így a játékos testéhez nagyon kényelmesen hozzásimul, nyakba akasztva pedig a test és a nyak tökéletes egyensúlyba kerül, egyáltalán nincs szükség a nyak külön tartására. A hangszer mocsári kőris teste nem nehéz, eddigi tapasztalataim alapján akár több órás koncerten sem okoz gondot a hangszer nyakba akasztott  használata.

4.jpgA V-Bass hangszíneinek szélsőséges beállítását egy egyedileg ehhez a hangszerhez fejlesztett Haeussel MLp special pickup garantálja, mely gyakorlatilag 2db. precision és egy felezhető MM típusú pickup kombinációját tartalmazza .A pickupok minden lehetséges kombinációban kapcsolhatók,  csak a kapcsolásokkal 11 különböző hangkarakter érhető el és még nem számoltunk azzal hogy a MM pickup kapcsolható soros és párhuzmos módban is.  A hangszer további hangszín beállítási lehetőségeiért egy East U-Retro Deluxe elektronika a felelős, amely kétszintű magas, parametrikus közép, valamint mély emelést /vágást tesz lehetővé. Az elektronika egy külön kapcsolóval kikapcsolható, így a hangszer passzív módban is használható. A hangszer húrláb megoldása szintén egyedi fejlesztés eredménye. A testbe épített húrbefogók és a húrláb közötti szintkülönbségéből adódóan nagy a húrok testirányú leszórító ereje, amiben a húrláb rézbabái intenzíven tudják átadni a testnek a húrok rezgéseit.  Többek között ennek a megoldásnak is köszönhető az hogy nagyon gyors játék esetén is különválnak és érthetőek maradnak a hangok (megfelelően erős attackos a hangok indítása is).

Ez a hangszer a legjobb választás lehet azoknak, akik szeretik a vaskos és konkrét, de a zenében nem eltűnő basszusgitár-hangot és nem szeretik a kompromisszumokat. A hangszert Molnár Lászlóval az MLp tulajdonosával közösen fejlesztettük, sok évnyi tapasztalatunkat megosztva konstruktív egyeztetésekkel jutottunk el a végeredményig. A hangszer 2 hónap alatt készült el, formája és színvilága is egyedülálló. A hangszer erőt sugárzó és a visszajelzések alapján mondhatom hogy rendkívül vonzó. Egy profi hangszerkészítő mesternek Molnár Lászlónak és egy magamfajta  zenész ember találkozásának, közös gondolkodásának lett ez a kézzelfogható eredménye. A MLp V-Bass Lászlótól vagy akár tőlem is rendelhető!

Még több infó az MLp hangszerekről:

http://mlpguitars.com/v-bass

https://www.facebook.com/MLPguitars

Néhány hangminta: